fbpx

Luonto

Yoldia – jääkauden jälkeisen luonnon lähteillä

Pääosa Yoldian tuotteista syntyy Vanajaveden laaksossa, joka on osa Suomen kansallismaisemaa ja samalla monimuotoisen luonnon upea näyttämö.

Tässä kulttuurihistoriallisestikin tärkeässä maisemassa silmä todella lepää ja Suomen ainutlaatuinen luonto näyttäytyy kauneimmillaan. Edessäsi siintää henkeäsalpaavan kaunis järvimaisema, ikiaikaiset viljelypellot ja vehreät harjut. Täällä voit nähdä myös komean kalasääsken kaartelevan taivaalla.

Tervetuloa Sibeliuksen jalanjäljille

Yoldia Scandinavian synnyinseutuja jykevöittävät meille suomalaisille niin tärkeät luonnonmukaiset metsät.

Näissä maisemissa myös nuori Jean Sibelius aikoinaan vaelteli viulunsa kanssa etsien inspiraatiota sävellyksiinsä. Niinpä täältä löytyykin ainutlaatuinen luonnonsuojelualue Sibeliuksen Metsä, jonka jylhyyden voit kuulla kansallissäveltäjämme lukuisissa maailmankuuluissa teoksissa.

Tuotteemme muistuttavat ihmisen luontosuhteesta

Olemme osa luontoa ja täysin riippuvaisia siitä. Se on ravintomme ja hengitysilmamme lähde. Tästä huolimatta yhä useammalla nykyihmisellä ympäri maailmaa ei ole kokemusta alkuperäisen luonnon kohtaamisesta.

Haluamme tuotteidemme avulla lähentää ihmistä ja luontoa. Kohtaamisemme alkuperäisen luonnon kanssa ovat usein mieleenpainuvia hetkiä. Tällaisten positiivisten luontokokemusten ansiosta on helpompi ymmärtää, miksi ympäristöämme ja luonnon monimuotoisuutta kannattaa suojella.

Luonnonmukaiset materiaalit

Käytämme lähellämme olevia luonnon omia laadukkaita materiaaleja.

Osaavissa käsissä näistä syntyvät tuotteet voivat olla oikein käytettyinä ikuisia. Luonnonmateriaalien käyttö tekee tuotteista helposti kierrätettäviä ja ekologisia.

Vuolukivi – maaperämme helmi

Kaunis, harmaanvihertävä vuolukivi on luonnonmateriaali, jonka ominaisuudet sopivat täydellisesti astioiden ja muiden käyttöesineiden valmistamiseen. Se kestää hyvin kosteutta ja johtaa tehokkaasti kuumaa sekä kylmää.

Vuolukivi ei ime itseensä nesteitä tai makuja. Se ei sisällä haitallisia aineita ja on luonnonmukaisuutensa takia helppo kierrättää takaisin luontoon.

Rauta – tärkeä alkuaine

Ensimmäiset rautaesineet valmistettiin meteoriittien raudasta, joka sisälsi myös pieniä määriä nikkeliä. Rauta oli aikaisempia raaka-aineita kestävämpi ja monipuolisempi työkalu- ja aseaines. Suomen rautakauden asutuksen tiedetään keskittyneen vahvasti juuri Vanajaveden laaksoon, muinaisen Yoldiameren alueille.

Käytämme rautaa Yoldia-terästuotteidemme raaka-aineena. Teräs on yksi lujimpia materiaalejamme. Sen muita etuja on mm. palamattomuus ja kosteuden sietokyky.