fbpx

SUUNNITTELIJA

JESSE KAKKOLA

Jesse Kakkola on tuote- ja huonekalumuotoilija, sisustussuunnittelija, sekä Yoldia Scandinavian perustaja. Hänelle on myönnetty ensimmäisenä suomalaisena harvinainen Kultainen Avainlippu -tunnustus ansiokkaasta työstä yrittäjänä ja sisustusalan edelläkävijänä.

Koulutukseltaan Kakkola on metallialan artesaani sekä puualan kalustemuotoilija-artenomi. Kansainvälistä kokemusta on haettu Pietarin taideakatemiasta, jossa Kakkola oli vaihto-oppilaana useammankin kerran.

Jesse Kakkolan laaja-alainen työkokemus suunnittelijana ja muotoilijana hakee vertaistaan. Yli 30-vuotisella urallaan hän on toiminut mm. puuseppänä, metalliseppänä, lasinleikkaajana, huonekalumuotoilijana ja sisustussuunnittelijana.

Hän on sisustanut yli 800 kotia, ehkä enemmän kuin kukaan muu suomalainen sisustussuunnittelija. Tämän lisäksi listalla on satoja ravintola- ja kahvilakonsepteja sekä julkisten tilojen sisustussuunnittelua. Näitä sisustuskohteita ovat esitelleet sivuillaan mm. Kodin kuvalehti, avotakka ja Eeva. Kakkola muistetaan myös sisustuskommentaattorin roolistaan OMA TUPA radio-ohjelmasta YLE Radio Hämeessä.

Kultaisen avainlipun lisäksi muita meriittejä on mm. kunniamaininta Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa sekä valinta Vuoden Uusyrittäjäksi Hämeessä.